## Theme: Advancing Optometry and Optics through technology and shared care.

SATURDAY 11th

SATURDAY 11th				
	Main plenary room: Europeae	Parallel room: Nautica	Press room	
09:00-9:30	MYOPIA 30 min lecture: Unanswered questions in Myopia management. Giancarlo Montani (OP5)	Rapid Fire Session (4x10 minutes): REFRACTION & VISION		
9:30-10:00	30 min lecture: Shedding light into the mechanisms of myopia management with visual electrophysiology research. José M. Gonzalez-Meijome (OP6)	- Validation study of the Vision-S <sup>TM</sup> 700: Comparing smart and standard refraction methods to gold standard. Yaiza Garcia-Sanchez (RF12) - Age-related normal limits for visual acuity and contrast sensitivity in photopic and mesopic lighting: Occupational and clinical applications. Arjan Keuken (RF13) - Rehabilitation of visual functions in people with visual impairment. Pavel Benes (RF14) - A novel test for visual cognition in school children. Christine Nearchou (RF15)	ECOO Meeting	
10:00-10:30	PATHOLOGY 30 min lecture: Alzheimer's disease, dementia and the eye. Svatopluk Synek (OP7)	HOYA Sponsored Satellite Lecture		FELLOWSHIP INTERVIEWS
10:30-11:00	30 min lecture: Geographic atrophy in Europe - detection & treatment options. Lorcan Butler (OP8)	Confidence through Evidence - MrYOSMART in daily practice. Pascal Blaser		
11:00-11:30	Coffee Break, Pos			
11:30-12:00	CONTACT LENS & DRY EYE 30 min lecture: Incorporate a microvault on a scleral lens. Telamitsi Kyriakos (OP9)	EssilorLuxottica Sponsored Satellife Session Latest research evidence on Essilor® Stellest® lenses.	ECOO Meeting	
12:00-12:30	30 min lecture: Crossover trial of a new one-day disposable multifocal contact lens: preliminary report. Bruce Evans (OP10)	Olga Prenat and Gabi Steenbekkers		
12:30-13:00	30 min lecture: Science to the practice, guidelines for dry eye in the Netherlands. Mirjam van Tilborg (OP11)	ICARE Sponsored Satellite Session How artifical intelligence is changing retinal screening.		
13:00-13:30	Lunch, Posters and Exhibition			
	Main plenary room: Europeae	Parallel room: Nautica	Press Room	
14:00-14:30	REFRACTION 30 min lecture: Advancing clinical refraction: Assessing the efficacy of smart automated refraction programs. Paul Joret (OP12)	EAOO Assembly General Meeting	No paralell activities	
14:30-15:00	30 min lecture: Algorithm-assisted refraction with different platforms in the regular optometric and specialty contact lens clinical setting: advantages, limitations and opportunities. José M. Gonzales-Meijome (OP13)			
15:00-15:30	Keynote Lecture II Ensuring we as primary eyecare providers are part of the action to address preventable visual impairment. WCO's role! Dr. Sandra Block	No parallel activities	No paralell activities	
16.00-16.30	Coffee Break, Posters and Exhibition			
16.30-17.00	30 min lecture: Short-wave visible light protection in ophthalmic devices: platforms, characteristics and efficacy. José Manuel Gonzalez-Meijome (OP14)	Rapid Fire Session (4x10 minutes): BINOCULAR VISION		
17.00-17.30	Symposium / Round Table What role can we play in myopia awareness	<ul> <li>Prevalence of accommodative and binocular vision anomalies in UK primary school children and their association with reading ability. Brendan Barrett (RF16)</li> <li>Comparison of cycloplegia at 10, 20: and 30-minutes following proxymetacaine and cyclopentolate instillation in white 6-7-year-olds. Megan Doyle (RF17)</li> <li>Diplopio: Role of optometrist after ocular surgeries. Andrea Rapino (RF18)</li> <li>Hyperopia and school performance in schoolchildren in Ireland. Siofra Harrington (RF19)</li> </ul>	Special Interest Group EDUCATION	
17.30-18.00	What the Call we play in hyppia awareness			
18.00-18.30				
18.30-19.00				
19:00-19:30 19:30-20:00				
20:00-20:30				
20:30-22:30		EAOO Dinner		